Vesti

5 saveta za brzinsko letnje čišćenje kuće

5 saveta za letnje čišćenje

Leto je za sladoled, večernje šetnje, lubenicu, plivanje i putovanja. Leto je za odmor, nikako nije za čišćenje. Tako je, leto nije za čišćenje!

Leto je za održavanje.

Pojavi se mnogo toga što treba pospremiti tokom leta, posebno kada ste van grada na duže vreme. Vaša kuća se neće održavati sama. I dalje ćete morati da uložite minimalan napor, kako kuću ne biste potpuno zapustili.

Nemojte to raditi sebi. Nemojte sve ostaviti da Vas dočeka kad Vam preplanulost izbledi, a dani postanu kraći i dođe vreme za temeljnije, jesenje čišćenje. Što bolje održavate kuću tokom letnjih meseci, to će sledeće veliko, sezonsko čišćenje biti manje zamorno. Verujte nam.

1. Letnje čišćenje kupatila

Letnje čišćenje kupatila

Ukoliko imate plažu u blizini, idete na bazen ili letnju rekreaciju na otvorenom, pa čak i samo usled vrućine – leti se tuširate mnogo češće. Zbog toga, Vaša kada će se prljati više nego inače. Uzmite sunđer i brzo obrišite svoju kadu ili tuš pre nego što se prljavština stvori, a čišćenje postane veći napor. Redovno čistite unutrašnjost toaletne šolje četkom i sredstvom za sanitarije. Očistite ogledala sredstvom za čišćenje stakla i krpom od mikrofibera, koja ima veoma fino tkanje i ne ostavlja za sobom tragove ili dlačice.

2. Letnje čišćenje kuhinje

Letnje čišćenje kuhinje

Očistite frižider i zamrzivač. Bacite hranu koju ste davno otvorili ili kojoj je istekao rok trajanja. Ovo je posebno važno da uradite pre nego što odete na odmor, jer bi Vas mogli dočekati razni neprijatni mirisi. Redovno praznite kantu za smeće i redovno brišite radne ploče Trulex krpom ili ubrusima. Ne želite da mravima i drugim letnjim stvorenjima date otvorenu pozivnicu u svoju kuhinju – čiste radne ploče su dobar način da sprečite neželjene goste. Kada je kuhinja uredna i čista, čak nam i pranje sudova mnogo lakše pada.

3. Letnje čišćenje terase

Letnje čišćenje terase

Prekrasno plavo nebo, jarko sunce i više temperature – stigla je sezona sedenja u dvorištu! U slučaju da ovo područje koristite prilično često, poželećete da ga očistite i postarate se da čisto i ostane, kako biste mogli da organizujete zabavna letnja druženja ili roštilj. Temeljno očistite ceo region pomoću baštenskog creva. Pazite da nijedna snažna hemikalija ne dođe na travnjak! Vaša trava i cveće bi nestali ako biste koristili ovaj metod čišćenja.

4. Letnje čišćenje mašine za veš

Letnje čišćenje mašine za veš

O da, leti je tu i brdo veša koje će Vaša veš mašina morati da izdrži! Moraćete da svoju održavate u vrhunskoj formi da bi mogla da istrpi sve te kupaće kostime i višestruke promene odeće. Za čišćenje same mašine, možete koristiti sirće. Ono će ukloniti ostatke od sapuna i dezinfikovati unutrašnjost mašine. Pošto vreme provedeno na otvorenom podrazumeva učestalo pranje veša, da bi Vam odeća uprkos tome duže trajala, pažljivo birajte prašak za veš i ne zaboravite da redovno koristite omekšivač.

5. Letnje čišćenje spavaće sobe

Letnje čišćenje spavaće sobe

Na kraju vrelog letnjeg dana, radovaćete se opuštanju u udobnosti svoje uredne spavaće sobe. Odložite svu odeću, knjige i druge predmete koji leže u Vašoj sobi, zbog kojih ona izgleda neuredno. Ako želite da se dobro odmorite i istovremeno date svojoj sobi prijatnu aromu, dobra ideja je da postavite osveživač prostora, čiji umirujući miris pomaže u promovisanju zdravog, dubokog sna.

Da letnje čišćenje bude još brže i lakše, nabavite kvalitetna sredstva za čišćenje u veleprodaji Eastern Office.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.