Saveti, Vesti

5 saveta za letnje čišćenje poslovnog prostora

5 saveta za letnje čišćenje poslovnog prostora

Konačno smo dočekali visoke temperature. Tik iza ugla su godišnji odmori, plaže, bazeni, odmaranje. Ali… Nismo jedini koji su jedva čekali leto.

Za naporne insekte, svakojake bakterije i viruse ovakvo vreme je prava oaza. Da ne pričamo o prašini, koje leti ima svuda.

Verujemo da niko u ovim mesecima ni ne želi da razmišlja o čišćenju, ali je ono naprosto neophodno. Iako je napolju 40 stepeni i jedva čekamo da obučemo kupaće kostime, ipak ćemo pre toga morati da zasučemo rukave i uhvatimo krpe u ruke.

Moramo ostati zdravi kako bismo mogli na kupanje, zar ne?

Da bi Vam bilo lakše, Eastern Office je pripremio 5 ključnih stvari na koje morate da obratite pažnju tokom letnje sezone.

1. Očistite klima uređaje

Letnje čišćenje klima uređaja

Prvo i osnovno tokom leta nam je želja za rashlađivanjem. Tu nam je najveći saborac klima uređaj. Da bi se vazduh održao čistim morate barem jednom godišnje da očistite njen filter.

Ukoliko ste u mogućnosti pozovite majstora da to uradi, ali ako je on (kao i svaki majstor) zauzet, možete to da učinite i sami.

Otvorite poklopac klime, pa izvadite filtere. Zatim filtere potopite u toplu vodu, pa ih nežno operite truleksom i sapunom ili deterdžentom za sudove. Možete ih poprskati asepsolom i ostaviti da se osuše.

Za to vreme usisivačem pokupite prašinu iz klime. Krpom i sredstvom za čišćenje sa pumpicom obrišite sitnu prašinu.

Kada se filteri osuše vratite ih na mesto i klima je spremna za korišćenje.

2. Operite prozore

Letnje čišćenje prozora

Prljave kiše koje su nam dolazile u prethodnom periodu ostavile su bljuzge po prozorima. Osim što ne vidimo lepotu i atmosferu spoljašnjeg sveta, na njima nam se nakuplja prašina i prljavština.

Imamo predlog za Vas. Da bi ste izbegli mogućnost dobijanja sunčanice i što pre mogli da uključite klimu, poranite jednog jutra i operite prozore dok je temperatura, koliko toliko, pristojna.

Biće Vam potrebno sredstvo za stakla sa pumpicom i krpa.

Da bi ste baš-baš uglancali prozore, preporučujemo Vam da uzmete stare novine, neke koje nisu masne, te da sa njima i sredstvom za stakla perete prozore. Rezultati će Vas izenaditi.

3. Ne zaboravite frižider

Letnje čišćenje frižidera

Tokom leta, zbog visoke temperature, bakterije se brže razvijaju, a frižideri im, nažalost, nisu izuzetak.

Ovo može biti zabavna aktivnost za Vaš tim. Neka svako uradi po nešto i ovaj posao će biti gotov za tili čas.

Obavezno proverite rokove trajanja hrane i izbacite ono što Vam se čini sumnjivo. Ukoliko Vam gotova jela stoje već nekoliko dana obavezno ih bacite!

Redovno obraćajte pažnju na čistoću frižidera, u ovim tropskim uslovima, kako bi izbegli razmnožavanje opasnih bakterija.

Isključite frižider i prebrišite ga asepsolom ili antibakterijskim sapunom.

To važi i za spoljnu i za unutrašnju stranu.

4. Važni su i odvodi i korpe za smeće

Čišćenje odvoda

I sami znate kako hrana brže truli tokom letnjih meseci, a mirisi koji dopiru iz otpadaka postaju nepodnošljivi ukoliko se ne izbace na vreme. Zbog toga je važno redovno čistiti kante za smeće.

Kantu, pre menjanja kesa, treba oprati cifom i krpom kako bi se otklonili ostaci hrane i neprijatan miris.

Kada su odvodi u pitanju, zbog hijene i mirisa, potrebno je barem jednom u dve nedelje sipati 2 do 3 supene kašike sredstva za odvode u slivnik.

Sačekajte 15 minuta do pola sata i zatim ih isperite hladnom vodom.

Pored odvoda potrebno je očistiti i sudopere i lavaboe tečnim abrazivom, kako se ostaci hrane i bakterije ne bi zadržavale na ovim površinama.

5. Obavezno očistite SVE radne površine

Očistite SVE površine

Kada kažemo sve radne površine stvarno i mislimo na sve. Svi stolovi, stolice, laptopovi i računari, kuhinjske površine i svaka druga površina koja se dodiruje svakodnevno.

U letnjim mesecima više se znojimo i lakše prenosimo bakterije na druge površine, ali to nije jedini razlog za detaljno čiščenje.

Ovo je sezona mrava, bubašvaba, smrdibuba i mnogih drugih dosadnih insekata koji jedva čekaju da se uvuku u naše prostorije.

Zbog toga gumene rukavice na ruke, sredstvo sa pumpicom i krpa i pravac u borbu protiv ovih dosadnjakovića.

Da bi ste bili što bolje zaštićeni dodatno prebrišite i sredstvima za dezinfekciju.

Za čišćenje Vam je potrebna dobra volja, ali i dobra sredstva. Kvalitetan i povoljan materijal za čišćenje poslovnih prostora možete pronaći u EASTERN OFFICE veleprodaji.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *