Saveti, Vesti

Kako očistiti bilo koji komercijalni prostor?

Čišćenje komercijalnog prostora

Svi znamo koliko je važno čistiti svoje kuće i sobe. Ista logika važi i za komercijalne nekretnine i prostore.

Zbog toga ljudi često unajmljuju usluge komercijalnog čišćenja, a ne smemo zaboraviti ni važnost sredstava koja su nam za čišćenje potrebna..

Pravilno čišćenje je neophodno za održavanje bezbednog i zdravog radnog okruženja.

Ukoliko radno mesto nije uredno, ono može postati leglo klica i predstavljati veliki zdravstveni rizik za sve zaposlene koji rade na toj lokaciji. Ako komercijalni prostor posećuju kupci ili klijenti, još je važnije održavati čisto okruženje i za njihovu sigurnost.

Čista komercijalna nekretnina takođe pomaže da se odraze vrednosti kompanije.

Blistav i uređen prostor može Vam pomoći da ostavite dobar utisak na umove kupaca, investitora, klijenata i akcionara. Osim toga, ako je radno mesto zaposlenih uvek lepo sređeno, daćete im do znanja koliko kompanija ceni njih i njihovu dobrobit.

Neke tehnike poput usisavanja tepiha ili ribanja prozora su uobičajena praksa. Međutim, za neke komercijalne objekte potrebno je čišćenje pomoću kiselina i rastvarača kako bi se uklonila prljavština sa zidova i plafona koja se ne može ukloniti drugačije.

Dnevno čišćenje

Komercijalni prostor - dnevno čišćenje

Ispraznite kante za smeće  i  očistite ih. Zamenite napunjene kese za smeće novim i čistim.

Usisajte pod, tepihe i prostirke oko kancelarijskih kabina, da biste se rešili prašine ili prljavštine koja se ne može ukloniti ručno.

Uklonite mrlje čim ih uočite koristeći sredstva za čišćenje mrlja.

Organizujte papire koji su razbacani po stolovima ili bilo kojim drugim delovima. One koji Vam često trebaju, držite na lako dostupnom mestu.

Očistite mrlje i otiske prstiju sa prozora i ogledala.

Očistite podove i nameštaj na recepciji. Organizujte časopise, pamflete, brošure ili knjige pored prostora za sedenje kako bi izgledao reprezentativnije.

Sedmično čišćenje

Komercijalni prostor - sedmično čišćenje

Obrišite prašinu i kancelarijski nameštaj kao što su ormarići za dokumente, stolovi, police, zidovi kabineta itd.

Obrišite dodatke i elektroniku kao što su telefoni, računari, monitori i tastature itd. mikrofiber krpom nakon što je poprskate vodom ili sprejem za dezinfekciju. Takođe možete koristiti germicidne dezinfekcione maramice.

Praškom očistite dovratnike i prozorske pragove, otvore za grejanje, izbočine itd.

Dezinfikujte toalete ribanjem WC šolje četkom za toalet i dezinfekcionim sredstvima za čišćenje. Obrišite sedište nakon čišćenja. Uradite isto za radnu površinu i sudoper. Očistite i obrišite podne pločice u toaletu.

Dopunite papirne ubruse, rolne toaletnih maramice, dozatore sapuna itd.

Očistite i organizujte kuhinju.  Izbacite staru hranu iz frižidera i očistite unutrašnjost. Očistite unutrašnjost mikrotalasne pećnice, najbolje svakodnevno.

Očistite mašinu za pranje sudova kako biste sprečili rast buđi.

Zamenite sunđere za sudove, po potrebi operite peškire.

Mesečno čišćenje

Očistite sušilice za ruke, dozatore papirnih ubrusa i druge zidne predmete.

Tvrde podove čistite sprejom koristeći mašinu za brušenje ili podnu mašinu da biste oživeli „mokri izgled“ površine.

Ispolirajte površine drvenog nameštaja kao što su stolovi, stolice itd. pomoću laka za nameštaj da biste vratili njihov sjaj.

Polugodišnje čišćenje

Komercijalni prostor - polugodišnje čišćenje

Skinite stare slojeve završne obrade poda i nanesite nove.

Pošpricajte ili polirajte nakon skidanja da biste vratili „novi“ izgled.

Očistite jako zaprljane delove tepiha, prostirki, klizača ili presvlaka.

Ako treba da temeljno očistite bilo koji pod ili prostor unutar poslovne zgrade, obavezno postavite znak „zatvoreno za čišćenje“ na ulazu kako biste sprečili da Vas bilo ko uznemirava i osigurajte da se slučajno ne spotakne o mokri pod.

Sada znate tačno kako da sprovedete čišćenje Vašeg komercijalnog prostora! Nadamo se da će Vam ovi saveti biti od koristi.

Pored toga da redovno čistimo naš poslovni prostor i na koji način, postoji nešto bitnije od toga a to je čime to činimo. Kvalitetan i povoljan materijal za čišćenje Vaših poslovnih prostora možete pronaći u EASTERN OFFICE veleprodaji.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *