Saveti

Haos nakon Novogodišnje žurke: kako izbeći noćnu moru oko čišćenja

Čišćenje posle novogodišnje žurke

Vreme je praznika. Kancelarijske novogodišnje proslave su super način da se protekla godina privede kraju i simbolično obeleži. Žurke na poslu pružaju kolegama priliku da se zbliže i da pričaju o temama koje nisu strogo poslovne.

Međutim, kada se zabava završi, koliko god bila sjajna, ostaje ogroman nered da se počisti. U zavisnosti od veličine žurke i haosa koji je ostao nakon, možete počistiti sami ili pozvati pomoć.

Predstavljamo Vam listu saveta, preporučenu od profesionalaca, kako da što pre i bolje očistite nered.

Bolje se pripremite pre žurke

Priprema pre novogodišnje žurke
  • Učinite čišćenje posle žurke lakšim uz ovu strategiju: Stavite kante za smeće gde god možete (a da ne bude ružno) jer ljudi će onda bacati sve u smeće, neće ostavljati po stolovima, a i Vama će posle raščišćavanje biti brže.
  • Ako u kancelariji imate tepison, postavite prostirke ili navlake. Neka bude sa ukusom, a paraktično. To će Vam uštedeti i trud i novac jer nećete morati da ribate tepih posle.
  • Danas se mogu naći prelepi jednokratni stolnjaci. Njihova prednost je da posle žurke samo smotate čitav stolnjak i sve sa ostacima hrane, bacite u smeće.

Čišćenje nakon žurke

Čišćenje nakon novogodišnje žurke - 7 saveta

Ko ostaje da čisti posle žurke, pitanje je.

Možete se različito organizovati. Ako je manja kancelarija u pitanju, mogu svi nakon žurke da pomognu da se stvari vrate u pređašnje stanje. A ako ne, možete pustiti zaposlene da se sami dogovore ko će biti zadužen za pospremanje.

A sada, lista saveta:

1. Pokupite velike komade smeća

Prođite kroz kancelariju i pokupite jednokratne čaše, tanjire, možda kartonske kape, papire, salvete i sve to bacite.

2. Skinite novogodišnju dekoraciju

Stvari koje ćete koristiti i sledeće godine, sklonite na neko predviđeno skladišno mesto, a bacite ono što je oštećeno ili što je vezano konkretno za tekuću godinu. Ne sakupljajte nepotrebne ukrase.

Čišćenje nakon novogodišnje žurke - bacite dekoracije

3. Dezinfikujte sve površine

Maramicama za dezinfekciju ili krpom sa dezinfekcionim sredstvom pređite sve površine uključujući stolice, stolove i sve površine u kancelariji.

4. Potražite fleke od prosutog pića ili hrane

Najbolje bi bilo da se briše odmah nakon prosipanja jer, ako odmah obrišete, manje su šanse da fleka trajno ostane. U suprotnom, ostaće i privlačiće na sebe svu prljavštinu. Potražite i sanirajte takve fleke.

Čiščenje nakon novogodišnje žurke - odmah očistite fleke od prosutog pića

5. Počistite i obrišite tvrde i frekventne podove

Sigurno postoji neki deo kancelarijskog poda koji je jako frekventan i koji se za vreme žurke nenormalno isprlja.  Ako je neki tvrdi pod u pitanju, počistite ga i potom isperite džogerom. Idealno bi bilo dva puta, jednom sa sredstvom za čišćenje, drugi put čistom vodom.

6. Usisajte tepihe ako ih imate

Dobro usisajte, pređite i dva puta ako treba. Čist tepih ostavlja utisak pedantne kancelarije i osveženog prostora.

7. Oribajte kupatilo

Sve moguće površine dezinfikujte, namažite sredstvima za sanitarije, sačekate malo da deluju, pa potom sve dobro isperite i izglancajte.

Ogledalo savršeno obrišite jer ogledalo ostavlja najveći utisak. Najbolje je da ga obrišete skroz čistom krpom i kasnije zaglancate ubrusom. Ako treba, možete dodati naknadno i sredstvo za pranje stakla.

Takođe, zamenite i wc papir ili ubruse. Sjajno bi bilo da stavite praznični osveživač vazduha recimo sa mirisom jabuke i cimeta.

I eto par saveta kako da Vam kancelarija, nakon novogodišnje zabave, ponovo zablista.

Čišćenje nakon novogodišnje žurke - sredstva za čišćenje i dezinfekcije

Ako je Vaša proslava jako velika, verovatno ćete pozvati stručnu pomoć da sredi stvar, ali ako nije, možete Vi vrlo dobro pospemiti i sami. Za vlasnike kancelarije ili profesionalce u čišćenju, efikasna sredstva za čišćenje i pribor su već pola obavljenog posla.

Ako nemate kvalitetan materijal za čišćenje, povoljno ga nabavite u našoj veleprodaji.

Vrhunska sredstva za čišćenje i dezinfekciju pomoći će da čišćenje nakon proslave ne bude prava noćna mora.

Srećne Novogodišnje praznike, želi Vam Vaš Eastern Office!

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *