Sredstva za dezinfekciju
Praktična dezinfekcija kao proces uništavanja mikroorganizama poput bakterija, gljivica i virusa,  zahteva pravilnu upotrebu efikasnog dezinfekcionog sredstva.
U našem programu veleprodaje možete naći proverena sredstva za dezinfekciju : Asepsol 1%, Asepsol 5%, Aerosol, Dezi Floor, Dezi Hand, Alkosept, tečni sapun sa dezinficijensom, Hlorni granulat i Hlor tablete.
Dezinfekcija povećava stepen prevencije od nastanka bolesti i širenja zaraze zbog čega je neophodna naročito u ugostiteljskim objektima, zdravstvenim ustanovama, stambenim objektima i javnim prostorima.
Savremen način života i otkriće novih virusa doneo nam je potrebu za redovnom dezinfekcijom ruku, predmeta i prostora u kome boravimo pri čemu je jako važna pouzdanost sredstva koje se koristi.

Prikazani svi od ukupno 10 rezultata

Prikaži bočnu traku
Prikazati 10 25 35
asepsol 1%
Zatvori

Asepsol 1%

SASTAV 1% Kvaternerna amonijum jedinjenja, benzil-C12-18-alkildimetil, hloridi (benzalkonijum hlorid). NAMENA proizvod je namenjen za dezinfekciju zdrave kože ruku odnosno dezinfekciju površina, materijala i opreme koji nisu u direktnom kontaktu sa hranom za ljude i životinje, kao i površina koje dolaze u kontakt sa hranom za ljude i životinje, u objektima javnog zdravlja, predškolskim i školskim ustanovama kao i u drugim javnim objektima odnosno industrijskim objektima. OSOBINE Asepssol je bistra, bezbojna tečnost vrlo prijatnog mirisa. Odmah je spreman za upotrebu. BAKTERICIDNO I FUNGICIDNO DELOVANJE ASEPSSOL 1% deluje na gram pozitivne, gram negativne mikroorganizme i gljivice. Uništava sve vegetativne oblike ispitivanih sojeva: Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Enterococcus hirae, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Salmonella typhimurium, Proteus hauseri i sve blastospore Candida albicans, pri kontaktu od 30 sekundi, 5, 10, i 180 minuta. Mikrobiološka efikasnost je urađena na VMA, Institut za epidemiologiju, sektor za preventivnu medicinu, po DGHM metodi. UPUTSTVO ZA UPOTREBU ASEPSSOL 1% se upotrebljava bez razblaženja, prebrisavanjem, pranjem, potapanjem i raspršivanjem. Dezinfekcija površina: pre nanošenja dezinfekcionog sredstva, površina mora biti oprana i čista. Natopiti čistu krpu sredstvom tako da ona bude dovoljno nakvašena i prebrisati površinu, voditi računa da cela površina bude tretirana. Sačekati da se tretirana površina osuši. Isprskati površinu ili predmete (tako da oni budu dovoljno nakvašeni) i pustiti da se osuši. Ukoliko tretirana površina dolazi u kontakt sa hranom, ista se mora nakon tretmana dezinfekcionim sredstvom isprati sterilnom vodom. Dezinfekcija ruku: nakon pranja sapunom od 1-3mL, ruke se isperu vodom, potom se urone u rastvor i isperu sterilnom toplom vodom. Uzima se količina dezinfekcionog rastvora po potrebi za sledeće primene: -dezinfekcija nečistog rublja, odeće, peškira, posteljine, stolnjaka, zavesa i ostale tekstilne robe:potapanje u rastvor 3-4 sata, zatim pranje katjonskim deterdžentom. -antimikrobna impregnacija čistog rublja, peškira, posteljine, stolnjaka, zavesa i ostale tekstilne robe: potapanje u rastvor oko 10 minuta. Uputstvo za odlaganje: proizvod čuvati dobro zatvoren u originalnom pakovanju dalje od hrane, pića i hrane za životinje.
asepsol 5%
Zatvori

Asepsol 5%

SASTAV 100g rastvora sadrži:5g benzalkonijum hlorida (ADBAC/ BKC(C12-C16)) nejonski surfaktant <5%, limunska kiselina, miris. NAMENA Proizvod je namenjen za dezinfekciju zdrave kože ruku odnosno dezinfekciju površina, materijala i opreme koji nisu u direktnom kontaktu sa hranom za ljude i životinje kao i za dezinfekciju površina koje dolaze u direktan kontakt sa hranom za ljude i životinje, u objektima javnog zdravlja kao i u drugim javnim objektima odnosno industrijskim objektima. Uklanja masnoće, različita onečišćenja i mirise. OSOBINE Asepssol 5% je tečni koncentrovani dezinfekciono -detergentski rastvor sa delovanjem na gram pozitivne i gram negativne bakterije i gljivice. Asepssol 5% svojim katjonskim površinski-aktivnim delovanjem na mikroorganizme, uklanja masnoće i različita onečišćenja i mirise. Asepssol 5% je katjonski dezinficijens, pa stoga poseduje elektrohemijski antagonizam na anjonske sapune i detergente, te se ne smeju upotrebljavati zajedno. Antimikrobno delovanje: ASEPSSOL 5% deluje na gram pozitivne, gram negativne mikroorganizme i gljivice. Uništava sve vegetativne oblike ispitivanih sojeva: Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Enterococcus hirae, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Salmonella typhimurium, Proteus hauseri i sve blastospore Candida albicans, pri kontaktu od 30 sekundi, 5, 10, i 180 minuta. Mikrobiološka efikasnost je urađena na VMA, Institut za epidemiologiju, sektor za preventivnu medicinu, po DGHM metodi. UPUTSTVO ZA UPOTREBU ASEPSSOL 5% se upotrebljava razređen vodom u zapreminskom odnosu navedenom u ovom uputstvu: . UPOTREBA Razređenje Asepssola 5% u vodi Dezinfekcija ruku:nakon temeljnog pranja sapunom, ruke se isperu vodom, potom urone u rastvor asepssola i isperu sterilnom vodom. Uklanja masnoće i organske nečistoće sa kože pacijenata. 1:25-40 mL u 960 mL vode Dezinfekcija i čišćenje radnih površina, podova, nameštaja. Dezinfekcija, čišćenje i dezodorizacija unutrašnjosti sredstava javnog prevoza, različitih dvorana i sličnih prostorija za okupljanje ljudi. Pre nanošenja dezinfekcionog sredstva, površina mora biti oprana i čista. Natopiti čistu krpu sredstvom tako da ona bude dovoljno nakvašena i prebrisati površinu, voditi računa da cela površina bude tretirana. Sačekati da se tretirana površina osuši. Isprskati površinu ili predmete (tako da oni budu dovoljno nakvašeni) i pustiti da se osuši. Ukoliko tretirana površina dolazi u kontakt sa hranom, ista se mora nakon tretmana dezinfekcionim sredstvom isprati sterilnom vodom. 1:25-40 mL u 960 mL vode Dezinfekcija nečistog rublja, odeće,peškira, posteljine, stolnjaka, salveta, zavesa i ostale tekstilne robe potapanjem pre pranja u trajanju od 3-4 sata, a potom pranja u bilo kom katjonskom deterdžentu. 1:25-40 mL u 960 mL vode UPUTSTVO ZA ODLAGANJE: proizvod čuvati dobro zatvoren u originalnom pakovanju dalje od hrane, pića i hrane za životinje.
Zatvori

Dezocid

DEZOCID- Sredstvo na bazi aktivnog hlora, za dezinfekciju i pranje površina i predmeta, u zdravstvenim ustanovama, bolnicama, gerontološkim centrima, banjama i ostalim javnim objektima. SASTAV 100g sredstva sadrži 4,8g aktivnog hlora, <5% nejonskih surfaktanata, <5% katjonskih surfaktanata, alkalije, ostalo. UPUTSTVO ZA UPOTREBU Pri rukovanju sredstvom koristiti zaštitne rukavice. Pripremiti 10% radni rastvor Dezocida: na 1 litar dezocida dodati 9 litara vode, odnosno na 500 mL dezocida dodati vode do 5 litara. Prebrisati površinu ili predmet 10% radnim rastvorom i ostaviti da deluje najmanje 5 do 30 minuta u zavisnosti šta se tretira. Radni rastvor pripremiti neposredno pre upotrebe. Ne ispirati površinu vodom posle tretmana. Pre upotrebe upoznati se sa bezbednosnim merama i uputstvom za upotrebu. NAMENA Dezinfekcija i pranje podova, površina, opreme i nameštaja u bolnicama, gerontološkim centrima, banjama i ostalim javnim objektima za površine koje ne dolaze u kontakt sa hranom i vodom za piće. Sredstvo u sebi sadrži aktivni hlor za dezinfekciju pa se ne upotrebljava za metale osetljive na hlor, kao što su aluminijum i bakar. ANTIMIKROBNO DELOVANJE: Dezocid se koristi razređen (u koncentraciji od 10%), u ambijentalnim uslovima, bez prisustva proteinskog opterećenja, uništava sve vegetativne oblike ispitivanih sojeva Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Enterococcus hirae, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Salmonella typhimurium, Proteus hauseri pri kontaktu od 5, 15 i 30 minuta. Pri istim uslovima, uništava sve blastospore Candida albicans. Ispitivanje na mikrobiološku efikasnost je urađeno na VMA, Institut za epidemiologiju, sektor za preventivnu medicinu , po DGHM metodi.
etanol 70%
Zatvori

Etanol 70%

Alkohol razblaženi, etil alkohol 70% vol. (1 L) KORISTI SE ZA: dezinfekciju zdrave kože ruku, površina, predmeta, materijala i opreme u objektima javnog zdravlja, javnim objektima i ustanovama, javnom prevozu, prehrambenoj industriji i industrijskim objektima, u ugostiteljstvu i domaćinstvu. Mogu se koristiti i za dezinfekciju površina i opreme koje mogu biti u direktnom kontaktu sa hranom ili pićem za ljude i životinje.
Zatvori

Etanol 96%

Etanol 96% se odlikuje izuzetnom čistoćom kako na teške metale tako i na ostale primese. Prvenstvena primena mu je u laboratorijama gde se traže hemikalije visokog stepena čistoće.
Zatvori

Hlorni granulat

Sastav 100g granulata sadrži 100g Natrijum dihloroizocijanurata dihidrata, CAS broj: 51580-86-0 Osobine Granule bele boje karakterističnog mirisa na hlor. Hlorni granulat se upotrebljava rastvoren u vodi, u kojoj se lako, brzo i potpuno rastvara. Hlorni granulat pokazuje snažno dezinfekciono delovanje na bakterije, gljivice i viruse (uključujući HIV, HBV i HCV virus). U koncentraciji od 0,0001% ispunjava potpun dezinfekcioni efekat posle 60 sekundi od kontakta sa sledećim sojevima: Salmonella enteritidis Escherichia coli, Proteus mirabilis, Ps.aeruginosa, Staphylococcus aureus, Enterococ. faecalis, Bacilus cereus, Candida albicans, Methicillin resistant Staphylococcus aureus (MRSA), kao i na viruse: HIV, HCV, HBV. Namena Dezinfekcija vode u bazenima za rekreaciju i rehabilitaciju, vode za piće, opreme, površina, predmeta, sanitarnih čvorova i svih drugih uređaja koji nisu osetljivi na korozivno dejstvo hlora.
Zatvori

Natrijum Hipohlorit

SASTAV sadržaj natrijum hipohlorita 10-30%. Sadržaj slobodnog hlora min 120g/l NAMENA Natrijum hipohlorit namenjen je za dezinfekciju vode u bazenima za kupanja (plivanje). ANTIMIKROBNO DELOVANJE Natrijum hipohlorit u vremenu kraćem od 2 minuta ima efikasno mikrobicidno dejstvo na: Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Salmonellae Tiphymurium, Candida albicans, Escherichia coli i Kllebsiella pneumoniae. UPUTSTVO ZA UPOTREBU Uputstvo za tretman vode u bazenima za kupanje: Podesiti pH vode u bazenu da bude između 7,2-7,6 sa pH regulatorima. Dodavanje hipohlorita se vrši automatski pomoću hlorinatora sa injektorom bez razblaživanja ili ručno razblaživanjem sa vodom u kanti. Napravljeni rastvor hipohlorita se dodaje u vodu, nikad obrnuto. Mešati sa plastičnim ili drvenim štapom i polako dodavati u bazen, dozirati po celom obimu bazena. Prvi tretman vode: potrebno je izvršiti šok terapiju vode dodavajući radni rastvor (1 L hipohlorita u 9 L vode) na 990 L vode u bazenu. Pumpa treba da radi narednih 24 sata kako bi se voda homogenizovala. Zbog povećane koncentracije hlora voda se ne koristi narednih 24-48 h vodeći računa da koncentracija slobodnog hlora bude 0,5- 1 mg/L. Otvorene bazene ne prekrivati prekrivačem, osim u slučaju i dok traju padavine. Redovan tretman: Pre upotrebe vode za kupanje vrši se provera koncentracije hlora i pH vode putem uređaja za određivanje vrednosti hlora (mg/L) i pH vode. Preporučeni nivo slobodnog rezidualnog hlora u bazenima za kupanje treba da bude od 0,5- 1 mg/L, a pH 7,2-7,6. Slobodni rezidualni hlor je vrlo nestabilan i nestaje iz vode intenzivnije pri većim temperaturama pa ga je potrebno svakodnevno dodavati uz čestu proveru koncentracije pre upotrebe vode. Nivo dnevne doze iznosi : 1 dL hipohlorita + 9 L vode (radni rastvor kod redovnog doziranja) dodati na 990 litara vode u bazenu. Dnevno doziranje vršiti nakon dnevnog kupanja uz rad pumpe od minimum 2 sata nakon doziranja. Na taj način voda je spremna za upotrebu narednog dana. Uputstvo za odlaganje: Rastvor se čuva dobro zatvoren u originalnom pakovanju dalje od hrane, pića i hrane za životinje . Ambalaža je napravljenja od HDPE i mora se odlagati kao opasan otpad. Preostale količine sredstva razblažiti sa dovoljnom količinom vode. PAKOVANJE Kanister od 10L i 5L OBAVEŠTENJA O OPASNOSTI Izaziva teške opekotine kože i oštećenje oka. Veoma toksično po živi svet u vodi. Može biti korozivno za metale. Može da izazove iritaciju respiratornih organa. U kontaktu sa kiselinama oslobađa toksičan gas .
dezifloor
Zatvori

Dezi Floor

DEZIFLOOR spada u novu generaciju dezinfekcionih sredstava sa izrazito širokim spektrom antimikrobnog delovanja, a deterdžentna komponenta koja je prisutna u preparatu čini ga izuzetno dobrim virucidom, a naročito na lipofilne viruse. DEZIFLOOR se koristi kao 0,8% rastvor (1 l dezifloora 125 l vode) za dezinfekciju i čišćenje podova i površina. Površine se peru uobičajenim postupkom, a predmeti se prebrišu odnosno prskaju. Kod jače zaprljanih površina potrebno je češće menjati radni rastvor. Sa 1 litrom Dezifloora koji se pomeša sa 124 l vode može se dezinfikovati i očistiti 600 m2 – 1200 m2 površina u zavisnosti od uprljanosti odnosno 1 litar spremljenog rastvora čisti i dezinfikuje 5-10 m2 površina. Površine koje dolaze u kontakt sa namirnicama treba posle dezinfekcije isprati vodom. Prilikom rada sa preparatom nositi zaštitne rukavice, a kod raspršivanja zaštitnu masku sa naočarima. Ukoliko preparat dolazi u kontakt sa kožom i očima dobro isprati vodom.
Zatvori

Dezi Hand

Sredstvo za hiruršku i higijensku dezinfekciju ruku (baktericid, fungicid, virucid, tuberkolocid, inaktivira HBV i HIV) 100 g RASTVORA SADRŽI:
  • 73 g etil alkohola
  • 0,2 g o-fenilfenola
OSOBINE: Bistra, zelenkasta tečnost prijatnog mirisa koja neguje ruke, održava vlažnost i prijatan opip ruku. Ne iritira kožu, ni posle duže upotrebe. ANTIMIKROBNO DELOVANJE: DEZIHAND u roku 30 sekundi uništava vegetativne oblike gram pozitivnih i gram negativnih bakterija (uklanjajući bacile TBC) deluje na gljivice i viruse (uključujući i HIV). Mikrobaktericidni efekat postiže se za 30 sekundi. Germicidni efekat DEZIHANDA vidimo iz sledećeg pregleda (faximil izveštaja o ispitivanju preparata u zavodu za preventivnu medicinu VMA). NAMENA: Namenjen je za higijensku i hirušku dezinfekciju ruku u zdravstvenim, farmaceutskim ustanovama i veterini, kao i u prehrambenoj industriji, a preporučuje se i u svakodnevnoj kućnoj upotrebi. UPOTREBA: Proizvod se koristi nerazređen. Za higijensku dezinfekciju ruku potrebno je 3 ml DEZIHAND-a naneti na prethodno oprane i suve ruke. Kod hiruške dezinfekcije ruku se na prethodno oprane i suve ruke dozira se najmanje 2 x 5 ml Dezihanda u svaku šaku i podlakticu i utrljava 3 minuta.
tecni sapun
Zatvori

Tečni sapun sa dezificijensom

Tečni sapun sa dezinficijensom sa snažnim baktericidnim i fungicidnim dejstvom. Prisustvo hlorheksidin diglukonata kao bigvanidnog dezinficijensa mu obezbeđuje antiseptičko delovanje, a glicerin u preparatu štiti kožu od isušivanja. Tečni sapun sa dezinficijensom namenjen je za higijensko i hirurško pranje ruku u zdravstvenim i farmaceutskim ustanovama, veterini, prehrambenoj i mesnoj industriji, hotelijerstvu i ugostiteljstvu, školskim i predškolskim ustanovama, kao i u domaćinstvima.