Vesti

Kako sprovesti čišćenje stakla i ogledala bez muzgi

Čišćenje stakla bez muzgi - Čišćenje ogledala bez muzgi

Da li ste umorni od gledanja u zamagljena ogledala koja su prekrivena prugama, pastom za zube i otiscima prstiju? Teško je našminkati se ili srediti kosu koristeći zamagljeno ogledalo. Dakle, danas razgovaramo o najboljem načinu čišćenja ogledala kako ne biste završili sa zamagljenim ogledalima sa prugama.

Osim ogledala, isti principi se mogu primeniti i na čišćenje prozora i drugih staklenih površina. Recite zbogom svim groznim muljavim tragovima!

Najbolji način za čišćenje stakla

Obrišite staklo čistom i suvom krpom od mikrofibera da biste uklonili ostatke koji mogu izazvati muzge. Poprskajte sredstvom za čišćenje stakla. Zatim to obrišite čistom krpom od mikrofibera u cik-cak pokretu. Ispolirajte staklo trećom čistom i suvom krpom od mikrofibera.

Kako očistiti staklo i ogledalo bez muzgi

Možete koristiti nekoliko trikova da biste izbegli muzge na staklu ili ogledalu nakon čišćenja.

  • Pre čišćenja ogledala, obrišite ga čistom i suvom krpom od mikrofibera. Ovo će ukloniti prašinu i čestice koje su glavni uzrok nastanka muzgi.
  • Radite u cik-cak ili Z pokretu rukom, a izbegavajte kružne pokrete kada čistite ogledalo.
  • Obrišite ogledalo čistom i suvom krpom nakon čišćenja.

Koja su najbolja sredstva za čišćenje stakla i ogledala?

Pasta za zube

Možda Vam ovo ne bi palo na pamet, ali obična bela pasta za zube može se iskoristiti i kao sredstvo za čišćenje jer je blagi abraziv. Prekrijte staklo ili ogledalo pastom za zube i sačekajte da se osuši. Ovo će trajati oko 20 minuta.

Zatim uklonite pastu za zube čistom krpom od mikrofibera. Moraćete da koristite kružne pokrete da biste očistili ogledalo kada koristite pastu za zube.

Sredstvo za dezinfekciju ruku

Još jedna pomalo iznenađujuća tehnika. Da, sredstvo za dezinfekciju ruku se može koristiti za čišćenje ogledala i staklenih površina. Takođe je posebno sjajno za čišćenje mrlja od laka za kosu sa ogledala u kupatilu.

Najbolja sredstva za čišćenje ogledala i stakla bez muzgi

Alkohol

Alkohol je odlična opcija za čišćenje i dezinfekciju stakla i ogledala. Na ogledalu ne samo da će ubiti sve mikrobe, već će i ukloniti skorele mrlje od paste za zube.

Umočite vatu u alkohol za trljanje i fokusirajte se na skorele mrlje. Očistite ih dok se ne uklone. Po potrebi nastavite sa sredstvom za čišćenje stakla.

Sredstvo za čišćenje stakla

Sredstvo za čišćenje stakla je očigledna, ali i odlična opcija za čišćenje stakla i ogledala kod kuće.

Prvo lagano pošpricajte svoje ogledalo, prozor ili drugu staklenu površinu, a zatim obrišite ogledalo čistom i suvom krpom od mikrofibera u cik-cak pokretu. Završite poliranjem ogledala drugom čistom i suvom krpom od mikrofibera.

Šta treba izbegavati prilikom čišćenja stakla i ogledala

Kada čistite staklene površine, moraćete da izbegavate ove alate i proizvode.

  • Izbegavajte upotrebu abrazivnih sunđera ili sredstava za čišćenje jer mogu izgrebati staklo.
  • Izbegavajte upotrebu proizvoda za čišćenje koji proizvode penu. Pena može ostaviti izmaglicu na staklu.
  • Papirne ubruse takođe treba izbegavati jer su abrazivni i mogu izgrebati ili udubiti površinu Vaših prozora i ogledala.

Koliko često treba čistiti stakla i ogledala?

Kada su prozori u pitanju, dovoljno je čišćenje jednom ili dvaput godišnje. Ogledala, pogotovo ona u kupatilu su druga priča. Često se zamuljaju od vodene pare iz tuša ili se isprskaju pastom za zube, kremama, puderom i raznom drugom kozmetikom. Zato je preporuka čistiti ih minimalno jednom nedeljno.

Sredstva za čišćenje stakla i propratnu opremu povoljno možete nabaviti u veleprodaji sredstava za čišćenje Eastern Office.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *