Saveti, Vesti

Saveti profesionalaca: kako da čistite brže i efikasnije

Brže i efikasnije čišćenje

Pravi profesionalci svaki prostor čiste efikasno i to uspevaju velikom brzinom. Kako to rade?

Ubrzajte i Vi svoje čišćenje pomoću ovih saveta.

Stručnjaci za čišćenje znaju najkraći put do čistog prostora, uz znanje majstorskih tehnika, ali i pravog izbora potrebne opreme. Isprobajte ove ideje profesionalnih čistača, kako biste povećali svoju efikasnost i čistili bolje, za kraće vreme .

Profi čistači su majstori brzog i efikasnog obavljanja posla. Posmatrajte ih samo na poslu: oni ne gube vreme, ne hvataju krivine i ne zabušavaju – i znaju kako da čiste brzo i ispravno.

Napravite raspored

Pravi profesionalci planiraju svaki posao, tačno u minut. Niko ne angažuje servis za čišćenje koji obećava da će stići „neke subote kada se ništa drugo ne dešava“. Uvedite čišćenje u svoju rutinu i postavite redovan nedeljni raspored čišćenja.

Sjajan je osećaj kada boravite u potpuno čistom i urednom domu ili poslovnom prostoru. Međutim, to nećete postići spontanim naletima čišćenja! Profesionalci ne odustaju dok se posao ne završi, a ne biste trebali ni Vi. Držite se rasporeda koji sebi zadate, da biste obavili posao u rekordnom roku.

Obucite se shodno zadatku

Profesionalni čistači se za posao oblače u udobnu, lako perivu odeću, namenjenu za rad. Viziri i rukavice štite od hemikalija, dok kecelja za čišćenje drži alate i potrepštine na dohvat ruke.

Ako obučete odeću koju dohvatite bez razmišljanja, šansa je da ćete se pokajati… Što biste novi duks uflekali hemikalijama ili izgrebali omiljene pantalone dok čistite pod? Izdvojte sebi jednu „uniformu za čišćenje“ koju ćete stalno koristiti za rad.

Pripremite pravu opremu

Profesionalni čistači ne biraju materijal za čišćenje bez razmišljanja. Takođe, za njih važi ona: „Sve svoje sa sobom nosim“.

Ups! Zaboravili ste sredstvo za staklo, pa idite niz stepenice. Džoger? U dečijem kupatilu je niz hodnik. Trčite u vešeraj po još deterdženta, u kuhinju po rolnu papirnih ubrusa. Gde je usisivač? Da li je neko uzeo krpicu od mikrofibera i nije je vratio na svoje mesto?

Profesionalni čistači nose svoj alat sa sobom. Sav svoj alat. Pogledajte jednog profi čistača: sva oprema, sredstva za čišćenje, četke i krpe potrebne za završetak posla su tu. Mop i usisivač čekaju na vratima. Plastična kesa za smeće je uvučena u džep, pajalica je pri ruci.

Zato je profesionalac završio celo kupatilo pre nego što jedan amater uspe da se vrati uz stepenice sa sredstvom za staklo.

Pojednostavite opremu

Postoji razlog zašto profesionalni čistači mogu staviti sve proizvode koji su im potrebni na jednu tacnu: oni su pojednostavili repertoar proizvoda za čišćenje koji koriste. Oslanjanje na nekoliko višenamenskih rešenja skraćuje vreme i olakšava snalaženje. Stručnjaci uvek imaju:

To je to! Bez specijalnog spreja, bez proizvoda za jednokratnu upotrebu koji su dizajnirani da čiste samo roletne, ventilatore ili zidove. Profesionalci znaju da ova četiri jednostavna proizvoda mogu da se nose sa svakim uobičajenim poslom čišćenja.

Pokupite nered

Profesionalni čistači dolaze da čiste: pultove, nameštaj, uređaje i podove. Ne mogu da urade posao ako je svaka horizontalna površina u domu prekrivena papirima, igračkama, prljavim posuđem i drugim neredom.

Stručnjaci za čišćenje sigurno ne bi samo ćušnuli nered na jednu stranu da bi obavili svoj posao! Zato pažljivo pokupite nered pre nego što krenete sa čišćenjem. Bez ometanja koje izazivaju stvari koje nisu na svom mestu, čišćenje će Vam proleteti.

Motivišite se

Nećete naći profesionalce da zastaju kako bi videli novu epizodu sapunice ili proveravali mejl. Čistači amateri takođe treba da ograniče smetnje dok čiste. Isključite televizore i pustite telefon da pređe na govornu poštu da biste ostali fokusirani na čišćenje … Brzo.

Koristite odgovarajuće motivatore da bolje obavite posao. Pustite optimističnu muziku za povećanje energije. Ljubitelji čitanja npr. mogu slušati audio knjigu dok čiste i spojiti lepo i korisno!

Čišćenje kao tim sa prijateljima ili članovima porodice može Vam pomoći da ostanete na zadatku i ublažite dosadu. Zato se družite! Rad sa roditeljem je takođe najbolji način da se dete nauči veštinama koje će mu trebati za život.

Neka se svaki pokret računa

Profesionalni čistači ne kruže prostorijom više od jedanput. Zauzimajući svoju poziciju ispred umivaonika u kupatilu, oni će poprskati i obrisati ogledalo, ribati umivaonik i obrisati pultove pre nego što se pomere ijedan centimetar levo ili desno.

Nemojte se fizički preopteretiti – neka se svaki pokret računa. Stanite na jedno mesto i očistite sve na svom putu pre nego što krenete dalje.

Dve ruke rade brže od jedne

Profesionalna sredstva za čišćenje ne funkcionišu kao da je jedna ruka na kanapu, a ne treba ni Vi. Steknite naviku da koristite obe ruke za napad na zadatke čišćenja.

Poprskajte ogledalo jednom rukom, obrišite ga drugom. Čišćenje prašine ide dvostruko brže kada jednom rukom čistite pultove krpom, dok drugom brišete čoškove sobe pajalicom.

Ne zaboravite timski rad

Dvoje ljudi namešta krevet četiri puta brže od jednog čistača koji radi sam. Gledajte profesionalce na delu. Radeći u timovima, oni sve obavljaju za znatno kraće vreme.

Tamo gde porodične prilike dozvoljavaju, neka čišćenje bude porodična stvar. Svako ko učestvuje u čišćenju, kasnije će takođe voditi više računa da kuću ponovo ne zaprlja – jer neće želeti da mu propadne trud!

Pospremite sve za sledeći put

A na kraju? Profesionalni čistači potpuno završe svaki posao pre nego što odu. Alati se vraćaju u skladišne prostore, torbe sređene, boce sa raspršivačem napunjene i zaprljane krpe za čišćenje prolaze kroz mašinu za pranje i sušenje. Cilj: da budu u mogućnosti da odmah prionu na posao kada ponovo dođe vreme za to.

Sledite njihov primer! Na kraju svakog posla vratite alate i sredstva tamo gde stoje. Proverite zalihe sredstava za čišćenje, beležeći sve potrebne artikle na listi za kupovinu; operite krpe za čišćenje i odložite usisivač.

Kao završnu notu, naprskajte novoočišćeni dom mirisnim osveživačem prostorija. Ostaje samo da uživate u osećaju blistavo čistog prostora!

Povoljan i kvalitetan materijal za profesionalno čišćenje, poručite na eastern.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *