Saveti

Top lista stvari koje moraju biti savršeno čiste u restoranu

Čišćenje restorana

Čistoća i dezinfekcija moraju biti top prioritet za restoranske objekte. Ako Vaš restoran nije po propisima očišćen, rizikujete ugrožavanje svoje reputacije i zatvaranje restorana pri sledećoj poseti inspekcije.

Prljav restoran nikom ne ide u prilog!

Vaša je odgovornost kao vlasnika restorana da održavate mesto savršeno čistim.

A to nije ni toliko teško.

Treba Vam samo dobra organizacija, raspored, upornost i da zavrnete rukave.

Ova top lista će Vam pomoći da održavate svoj restoran blistavo čistim:

Kuhinjski deo restorana

Čišćenje restorana - čišćenje kuhinje

Lista za dnevno čišćenje:

  • Očistite friteze
  • Dezinfikujte sve površine (ne zaboravite daske za sečenje!)
  • Oribajte roštilj
  • Ispraznite kante i dezinfikujte ih
  • Operite u veš mašini sve krpe i kuvarsku uniformu
  • Dezinfikujte i operite sekače za meso i sir
  • Sva hrana mora biti hermetički zatvorena pre nego što ode u frižider
  • Obrišite i dezinfikujte sve podove u restoranu
  • Obrišite spoljašnje površine frižidera i ledomata
  • Očistite i otpušite sifone
  • Oribajte mašinu za suđe i očistite filtere
  • Izbacite svo smeće
  • Operite prostirke
  • Dezinfikujte slavine, sudopere, kupatila, podove…

Lista za nedeljno čišćenje:

Mesečna lista za čišćenje:

  • Rešite se masti iz sudopere, šporeta, pećnica, roštilja – mast ne samo da je nehigijenska, već je i rizična za požare
  • Ispraznite i očistite zamrzivače
  • Očistite i dezinfikujte posude za led
  • Operite plafone
  • Proverite da li ima tragova štetočina i glodara, ako ima, javite se nadležnoj službi
  • Proverite u kakvom Vam je stanju kompletna oprema za rad

Deo restorana za goste

Čišćenje restorana - deo za goste

Dnevna lista za čišćenje:

  • Obrišite sve površine čistim i dezinfikovanim krpama (bar, stolovi, stolice..)
  • Očistite i dezinfikujte toalete (više puta u toku smene obilazite toalet, proveravajte da li je sve čisto i menjajte toalet papir i ubruse)
  • Obrišite dozatore za začine na stolovima
  • Proverite čistoću menija

Nedeljna lista za čišćenje:

  • Uklanjanje prašine (zavese, tepisi, ventilatori, bilo šta na zidovima, ramovi za slike, vaze za cveće, police..)
  • Brisanje stolova i stolica kompletno sa nogama
  • Skidanje paučine
  • Detaljno usisavanje

Eto vidite, nije toliko teško održavati restoran čistim.

Pratite listu za efikasno čišćenje restorana

Samo pratite listu i budite dosledni.

Ne dozvolite da Vaša reputacija, a i zdravlje ljudi koji Vam poklanjaju poverenje, pati.

Ako nemate kvalitetan materijal za čišćenje, povoljno ga nabavite u Eastern Office.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *