Saveti

Ugostiteljski objekti: 5 ključnih stavki za održavanje higijene

Ugostiteljski objekti i održavanje higijene - sredstva za čišćenje i dezinfekciju veleprodaja

Ništa neće tako munjevito urušiti reputaciju Vašeg hotela, kafića ili restorana kao loši higijenski uslovi. Osim što nivo higijene bitno utiče na utisak koji ostavljate na goste, sigurno Vam je važno i da očuvate zdravlje kako svojih posetilaca, tako i zaposlenih. 

Čistoća je krajnje neophodna da biste gostima omogućili prijatan boravak, a u trenutnoj situaciji sa pandemijom Covid19, njen značaj je još presudniji. 

U ovom tekstu, primarno se fokusiramo na ugostiteljske objekte za pružanje usluga hrane i pića, kao što su kafići i restorani. Saznajte kako da higijena restorana ili higijena kafića dosegne besprekoran nivo, za ugodnu atmosferu i smanjen rizik po zdravlje gostiju i osoblja. 

Kako da održavanje higijene ugostiteljskog objekta bude besprekorno?

Obratite pažnju na sledećih 5 ključnih stavki:

1. Dobru reputaciju čuva redovno i temeljno čišćenje toaleta

Ugostiteljski objekti i održavanje higijene - čišćenje toaleta

Kakav im je WC ovde? – pitanje je koje gosti često postavljaju jedni drugima, zabrinuti da se ne suoče sa raznim neprijatnostima nehigijenskog toaleta. Nedostatak toalet papira, sapuna, kanta puna smeća, zagarantovan su put do negativnih kritika i smanjenja posećenosti. Posebnu pažnju obratite i na osveženje prostora, jer neprijatni mirisi su krajnje nedopustivi. Održavanje toaleta besprekornim i redovno obnavljanje zaliha papira i tečnog sapuna treba da budu osnova higijene svakog ugostiteljskog objekta.

2. Vrhunska usluga zahteva čišćenje kuhinje kao prioritet

Ugostiteljski objekti i održavanje higijene - čišćenje kuhinje

Mestu pripreme hrane i pića s razlogom mora biti posvećena velika pažnja. Svakodnevno čišćenje kuhinje je pre svega odgovorno prema Vašim gostima, a čist i uredan kuhinjski prostor takođe će olakšati i rad osoblju. Za održavanje grubih površina, neizostavna pomoć su abrazivna sredstva za čišćenje a u borbi protiv najtvrdokornijih masnih naslaga pomoći će Vam odmašćivač. Posuđe takođe mora biti besprekorno oprano, a kao važna dodatna mera higijene preporučuje se dezinfekcija pločica i poda. Naravno, sva sredstva za čišćenje odložite u zasebnu ostavu, kako hemikalije ne bi došle u direktan kontakt sa hranom.

3. Minimizirajte zdravstveni rizik uz čišćenje podova

Ugostiteljski objekti i održavanje higijene - čišćenje podova

Posebno u doba prehlada i gripa, kao i trenutne pandemijske situacije, održavanje higijene celokupnog ugostiteljskog objekta zavisi od čistoće podova. Otirači su retko dovoljni da bi se otklonile sve nečistoće koje ljudi unose svojom obućom, tako da je redovno čišćenje podova nužno. Gostima se sigurno neće dopasti blatnjavi, zamuljani podovi, a kafići i restorani velike prometnosti imaju još veću šansu da se zaprljaju. Ne zaboravimo da neadekvatno očićene podloge garantuju raznošenje prljavštine svuda u nedogled, što kompromituje higijenske uslove čitavog objekta. Zato, oko ovog segmenta čišćenja nikako ne smete zabušavati.

4. Prijatna atmosfera je nemoguća bez čistog nameštaja

Ugostiteljski objekti i održavanje higijene - čišćenje stolova

Posle svakog gosta, osnovno je prebrisati stolove, jer niko ne voli da sedi u tuđim mrvicama, flekama od pića koje se malo prosulo ili ostavljenom smeću. Međutim, dešava se da ugostitelji misle da je tu kraj i zaboravljaju koliko je važno održavati i druge komade nameštaja. Stolice na kojima svakodnevno sedi i smenjuje se veći broj ljudi takođe treba prebrisati. Provetravajte redovno, brišite prašinu sa ukrasnih elemenata, lampi i drugih površina. Za uspešno funkcionisanje ugostiteljskog objekta, nijedan segment lokala ne sme ostati zapušten i neuredan.

5. Bezbrižni gosti uz sredstva za ličnu dezinfekciju

Ugostiteljski objekti i održavanje higijene - sredstva za dezinfekciju

Da bismo se što efikasnije zaštitili od zaraze koju mogu doneti prljave ruke, novina u doba pandemije je da na svakom stolu kafića ili restorana stoji alkohol ili neko drugo sredstvo za dezinfekciju ruku. Vodite računa da posetiocima, kao i zaposlenima, sredstva za dezinfekciju uvek budu dostupna za maksimalnu čistoću i bezbednost objekta. Zgodno je ostaviti i paket maski, kako bi u Vašem restoranu ili kafiću mogli da uživaju i oni koji su zaboravili svoje maske ili su im se pokidale i slično.

Gde kupiti sredstva za čišćenje i dezinfekciju?

Efikasna sredstva za čišćenje i dezinfekciju veleprodaja Eastern Office doo su Vaši glavni saveznici za održavanje higijene po najvišim standardima, kakvi i dolikuju Vašem ugostiteljskom objektu. Uz besplatnu i brzu isporuku i izborom od preko 300 proizvoda, sprovođenje higijene za Vaš hotel, kafić ili restoran nikada nije bilo lakše. Pogledajte ceo asortiman na našem sajtu.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.