Saveti, Vesti

5 sredstava za čišćenje koja morate da imate u svojoj kancelariji

5 sredstava za čišćenje kancelarije

U vreme kada preduzeća svih vrsta čine sve što mogu da održavaju svoje ustanove čistim, nikada nije bilo važnije da kancelarija bude čista. Zato su kvalitetna rešenja za čišćenje važna, kao i dobro snabdevene zalihe sredstava za čišćenje.

Evo pet osnovnih sredstava za čišćenje kancelarije koja su potrebna svakom radnom prostoru:

1. Usisivač

Jedan od najvažnijih alata za čišćenje kancelarije je usisivač. Čak i ako se kancelarija redovno čisti, ne treba mnogo vremena da se nagomila prašina i prljavština. Kada se to dogodi, to može uticati na kvalitet vazduha u kancelariji, posebno ako se recirkulisani vazduh pumpa ceo dan.

Ako za kancelariju koristite usisivač na vodu, ne propustite jedan zgodan trik uz pomoć kog ćete dodatno osvežiti prostor. Pre usisavanja, u vodu sipajte i malo omekšivača za veš. Vaš ceo radni prostor će zagarantovano dobiti vrlo prijatan miris.

2. Sredstvo za dezinfekciju

U poslednje dve godine, sredstvo za dezinfekciju je neizostavni deo mnogih poslovnih prostora. Bez obzira da li imate aparate za dezinfekciju smeštene za celu kancelariju ili zaposlenima delite male alkoholne ili antibakterijske sprejeve, lako dostupno sredstvo za dezinfekciju obezbeđuje svima da održavaju ruke čistima i očuvaju zdravlje.

3. Kese za smeće

Svaka kancelarija takođe treba da bude opremljena sa dosta kesa za smeće. Otpad treba baciti u odgovarajuće kante, ali smeće veoma lako može privući bube ili glodare. Ovo je posebno tačno kada zaposleni bacaju hranu. Može da smrdi u kancelariji i privuče štetočine, pa imajte kese da ih promenite kada je potrebno!

4. Antibakterijske maramice

Kao i dezinfekciono sredstvo, antibakterijske maramice i ubrusi su važni. Oni omogućavaju zaposlenima da brzo i lako brišu površine, kao što su stolovi i kvake na vratima. Uverite se da ih ima dosta, posebno ako je neko u kancelariji bolestan.

5. Krpe od mikrofibera

Prema nekim istraživanjima, glavno oružje mnogih kancelarijskih radnika ali i profesionalnih čistača, upravo su krpe od mikrofibera. One omogućavaju lako brisanje površina i sprečavaju nakupljanje prašine.

Naoružani odgovarajućim sredstvima za čišćenje, možete da očuvate svoju kancelariju u punom sjaju i besprekornom redu. Održavanje čiste kancelarije nije teško i sa nekoliko jednostavnih sredstava u zalihama, Vi i Vaši zaposleni moći ćete da održavate čisto radno okruženje.

Osim pravih sredstava za čišćenje kancelarije, na šta još treba da obratite pažnju?

Napravite raspored čišćenja kancelarije

Ako se sami bavite čišćenjem svoje kancelarije ili radnog prostora (tj. niste angažovali profesionalnu službu za čišćenje), korisno je da objavite raspored čišćenja sa potrebnim obavezama i isplanirate zaduženja zajedno sa kolegama.

Obratite pažnju na javno dostupna područja.

Ovo su oblasti koje svi vide:

  • Očistite prostor ispred Vašeg preduzeća i svakodnevno proveravajte da nema smeća ili ostataka
  • Očuvajte prostor za prijem bez nereda, tako što ćete poslagati papire ili koristiti zidni stalak
  • Obrišite stolove
  • Ispraznite smeće
  • Očistite prozore
  • Uverite se da su podovi pometeni i usisani ili obrisani

Ako imate biljke u svom prijemnom delu, neka izgledaju zdravo – ništa ne odaje prljavu i zanemarenu atmosferu više od mrtvih biljaka!

Pojednostavite rutinu čišćenja kancelarijskog kupatila

Kupatila su još jedna oblast u čijoj se čistoći apsolutno ne može pregovarati.

U stvari, svakodnevno bi trebalo da radite sledeće:

Uništite bacile u prostorijama za odmor i kancelarijskim kuhinjama

Na radnom mestu, sobe za odmor i kuhinje su prostori gde zaposleni idu da se opuste, gricnu nešto za ručak i šire bacile – da, dobro ste pročitali!

Sobe za odmor i kuhinje su preplavljene bakterijama, pa stavite ove prostore na vrh svoje liste obaveza za čišćenje. Svakog dana, trebalo bi da:

Ovim savetima na jednostavan način možete izvući maksimum iz osnovnih sredstava za čišćenje kancelarije.

Za nabavku svog potrebnog materijala, potražite veleporodaju sredstava za čišćenje Eastern Office.

Related Posts

One thought on “5 sredstava za čišćenje koja morate da imate u svojoj kancelariji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *